Review Kattenvoer – Droge brokken

Wildcat – Etosha

  • Een hele mooie brok met wel een paar kanttekeningen.
  • Deze brok bevat geen granen en geen conserveermiddelen. En wat het meest opvalt is de hoge hoeveelheid dierlijke ingrediënten. Maar liefst 92% van de ingrediënten is van dierlijke afkomst. Sommige vers en andere in gedroogde vorm.
  • Op de website staan een aantal claims waaraan het voer volgens de producent voldoet. Er zitten zeer boude uitspraken over de gezondheid bij, zoals: versterkt het hart en de bloedsomloop, evenals het immuunsysteem en de orgaanfuncties. Dit soort claims moet de fabrikant wel kunnen onderbouwen. Ze zijn als claim dubieus en aan de andere kant is het de bedoeling dat voer dit altijd doet. Het lichaam versterken (en zeker niet verzwakken) is de belangrijkste reden waarom katten überhaupt eten.
  • Er zitten veel plantaardige ingrediënten in Etosha. Deze leveren vooral mineralen en vitaminen en de hoeveelheid is in het totaal niet hoger dan 8%.
  • En toch is het bijzonder dat een voer met zoveel dierlijke eiwitten, toch extra toegevoegde aminozuren nodig heeft. Zelf met 53% eiwitten wordt er nog taurine toegevoegd. Is dit alleen maar een angst voor een taurine tekort, of zegt het iets over de kwaliteit van de eiwitten?
  • Als laatste wil ik een opmerking maken over de vetten. Ik ben een grote voorstander van vet in kattenvoer. Omdat katten veel eiwitten nodig hebben voor niet alleen spieropbouw maar ook andere processen in het lichaam kan vet een mooie bron van energie zijn. Maar ik ben geen voorstander van kippenvet. Het is, net als visolie, een vet dat heel snel bederft. Het bevat veel onverzadigde vetzuren die niet bestand zijn tegen verhitting en snel transvetten en omega 6 vetzuren vormen.

Bron: https://www.wildcat-katzenfutter.de/
Review datum: 30 januari 2021

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring