Review Kattenvoer – Droge brokken

Specific – Allergen Management Plus

  • De eerste twee ingrediënten in dit voer zijn rijst. En omdat de vele koolhydraten alleen maar afkomstig kunnen zijn van de rijst betekent dit dat het voer meer op kippenvoer dan op kattenvoer lijkt. Er zit minimaal 55% rijst in. Daar komen de rijsteiwitten dus nog bij (minstens 10%). Zonder de smaakmakers zullen katten dit niet eten.
  • De gehydrolyseerde eiwitten zijn speciaal voor katten met een allergie. Het idee hierachter is dat deze eiwitten in kleine stukjes geknipt zijn waardoor het lichaam ze niet herkent en er dus ook niet op zal reageren. Maar dat heeft als bijkomend effect dat de verdere vertering van deze eiwitten verstoord is en dat het lichaam niet goed gebruik kan maken van de aminozuren in deze eiwitten.
  • De visolie en borage olie (rijk aan het omega-6 gamma-linoleenzuur) zijn niet geschikt om te verwarmen. De meervoudig onverzadigde vetten in deze olie worden door het verhitten aangetast en hebben een negatieve invloed op de gezondheid van de kat. De omega-6 vetzuren worden onder andere in relatie gebracht met allergieën.
  • De omega-3 vetzuren uit de visolie zijn extra gevoelig voor schade tijdens het bakken van de brokken waardoor het tekort aan omega-3 ten opzichte van omega-6 ontstaat en de positieve werking van de EPA en DHA ook teniet gedaan wordt.

Bron: https://www.specific-diets.nl/
Review datum: 5 december 2020

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring