Review Kattenvoer – Droge brokken

Smølke – Sterilised Healthy Weight

  • Volgens Smølke is dit voer ontwikkeld voor katten de neigen naar overgewicht. Volgens de fabrikant zou het ideaal voer zijn om katten af te laten vallen. Om dit te bereiken zeggen ze dat ze het vetgehalte met 20% hebben verlaagd. Deze claim is echter niet waar. Als ze beweren dat voer een verlaagde hoeveelheid van een ingrediënt heeft moeten ze dat vergelijken met de ‘gewone’ variant van dat voer. Als ik dat doe en naar het vetgehalte van de ‘Adult with chicken and rice’ kijk is het verschil in vetgehalte maar 3%.
  • Daarnaast hebben ze veel vezels toegevoegd om het gevoel van verzadiging te verhogen waardoor katten er minder van zouden eten. Zelf vind ik het niet wenselijk om een dier iets te laten eten wat hij niet kan verteren alleen maar om te voorkomen dat hij zich niet overeet. Het zijn namelijk de plantaardige ingrediënten in ditzelfde voer die het overeten bevorderen. Dat is dweilen met de kraan open.
  • Volgens Smølke hebben gecastreerde katten een lagere voedingsbehoefte. Dit is niet waar, onze gecastreerde katten hebben minder calorieën nodig, maar absoluut niet minder voedingsstoffen. Vezels zijn dus geen wenselijke manier om katten minder calorieën te laten eten. Het zijn de koolhydraten die katten, wel of niet gecastreerd, niet nodig hebben.
  • De hoeveelheid plantaardige ingrediënten is erg hoog wat niet bijdraagt aan het afvallen van katten. De vele koolhydraten, die de kat niet nodig heeft, worden uiteindelijk opgeslagen als vet en maken de kat eerder dikker dan slanker.

Bron: https://www.smolke.nl/
Review datum: 11 maart 2021

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring