Review Kattenvoer – Nat voer

Royal Canin – Kitten Instinctive in Saus

  • We kennen Royal Canin voornamelijk van de brokken, maar gelukkig maken ze voor kittens ook natvoer dat compleet is en waarvoor ze naast de combinatie met brokken ook een voeradvies geven voor enkel natvoer. Iets dat misschien een tikkie opmerkelijk is voor een merk dat pretendeert dat je katten absoluut (ook) brokken moet voeren. Maar schijnbaar kunnen ze het bij kittens niet ontkennen dat brokken niet nodig zijn.
  • Het voer is helaas wel samengesteld uit allemaal bijproducten. Die hoeven op zich niet slecht te zijn, maar we weten niet welke kwaliteit er voor dit voer is gebruikt. Het feit dat er heel veel vitaminen en andere toevoegingen nodig zijn om het voer compleet te maken is een teken aan de wand. Met ingrediënten van een goede kwaliteit zou dit niet nodig moeten zijn.
  • Daarnaast bevat het ook koolhydraten. Het lijkt niet veel, 3,3 gram per 100 gram voer. Maar als je de voorschriften voor de dosering bekijkt zie je dat het kleinste kitten van 1 maand oud 130 gram van dit voer per dag mag eten. Dat betekent dat het beestje op die leeftijd al 1 suikerklontje per dag eet. En dat loopt op tot ruim 3 klontjes tegen de tijd dat het een half jaar is.
  • Ik heb ook nog even naar de prijs gekeken. Vergelijk je dit voer met bijvoorbeeld natvoer voor kittens van Animonda Carny dan zien we een prijsverschil per kilo van 12,25 – 4,58  7,67 euro (Zooplus).
  • Kortom, het is geen slecht voer, maar er zijn zeker betere alternatieven.

Bron: www.royalcanin.com
Review datum: 4 november 2020

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring