Review Kattenvoer – Droge brokken

Purizon – Kitten Kip en Vis

  • Purizon maakt brokken die rijk zijn aan vlees en vis en geen granen bevatten. Van de website: “Hoog eiwitgehalte : met veel vers vlees en vers gevangen vis bereikt Purizon een zeer hoog eiwitgehalte (ca. 65 – 70%)”. Helaas zien we dat niet terug in dit (en andere Purizon brokken) kittenvoer, dat maar 44% eiwitten bevat terwijl juist kitten veel eiwitten nodig hebben om te groeien.
  • Op de website staat ook dat door de manier van het verwerken van de ingrediënten de natuurlijke voedingsstoffen bijna volledig behouden blijven. Mooie woorden, maar waarom zijn er dan zoveel toevoegingen nodig?
  • Bijna al het vet in deze brokken is afkomstig van kip, dit bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit heeft naast voordelen ook veel nadelen. Deze vetten raken door zuurstof en verhitting snel beschadigd en veroorzaken daardoor gezondheidsproblemen. Het risico van de nadelen zijn mijns inziens de voordelen niet waard. Kittens hebben absoluut vet nodig, maar dan graag zonder de grote hoeveelheid omega 6 en andere schadelijke stoffen.
  • De “30% fruit, groente en kruiden” klinken goed, maar bedenk dat dit wel erg veel is voor een kat die geen plantaardige ingrediënten nodig heeft. Door deze woorden te gebruiken wordt de suggestie gewekt dat dit er voor de kat in zit, maar dat is maar voor een deel waar. De koolhydraten die hierin zitten zijn vooral nodig om de brok te kunnen produceren en niet voor de kat. Volgens de fabrikant eten katten in het wild geselecteerde kruiden om hun welzijn te verhogen, maar katten eten geen 30% plantaardig materiaal om hun welzijn te verhogen, de kruiden en groenten moeten vooral het verlies en tekort aan vitaminen goed maken.

Bron: https://www.purizon-petfood.de/
Review datum: 31 januari 2021

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring