Review Kattenvoer – Droge brokken

Power of Nature Natural Cat – Meadowland Mix

  • Een mooie graanvrije brok met heel weinig koolhydraten. Bijna alle eiwitten zijn afkomstig van de dierlijke ingrediënten. Maar laat je niet misleiden door de claim: “98% smakelijke hoge kwaliteit dierlijke eiwitten met een excellente verteerbaarheid en biologische beschikbaarheid”. Dat laatste is een hele mond vol, maar betekent dat de eiwitten inderdaad geschikt zijn voor katten.
  • Maar het gaat mij om het eerste deel van de claim. Je zou namelijk kunnen denken dat er 98% dierlijke eiwitten in het voer zitten, maar dat staat er niet. Ze bedoelen dat 98% van de eiwitten van dierlijke afkomst zijn. Het voer bevat 54% eiwitten, wat nog steeds een mooi hoog aantal is voor een brok.
  • Het voer zou rijk zijn aan omega 3, maar … Ik heb al eerder verteld dat omega 3 vetten erg slecht tegen verhitting kunnen. In dit voer moeten de omega 3 vetten afkomstig zijn uit de zalm en zalmolie en zijn dus flink verhit geweest. Als de zalm en de olie vooraf van zeer goede kwaliteit waren hebben deze vetten dus zeker ooit in het voer gezeten, maar dat was voordat het gekookt werd en daar is dus niet veel meer van over. Sterker nog, de aangetaste olie kan na het productie proces eigenlijk alleen maar negatieve effecten hebben op de gezondheid.
  • Met de zelfverzonnen term CATactieve-Complex bedoelen ze eigenlijk dat het een premix is van vitaminen en mineralen.

Bron: https://www.cats-country.de/
Review datum: 29 januari 2021

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring