Review Kattenvoer – Droge brokken

Orijen – Tundra

  • Deze brok wordt verkocht als ‘bereid met geit, wild zwijn, hert, ridder vis (trekzalm), scharrel eend en schaap’. Maar ze vermelden niet de 5 andere vissoorten. Waarschijnlijk passen die niet goed bij het beeld van een Tundra. En let op het woordje ‘met’.
  • Op de een of andere manier werkt dit voer enorm op mijn lachspieren. Ze willen bij Orijen de indruk wekken dat ze hele goeie ingrediënten gebruiken, en daar kan ik niets tegenin brengen, maar moeten dat er 56 zijn om één soort brok te kunnen bakken? Ik zie absoluut niet waarom er 28 verschillende dierlijke ingrediënten op de lijst staan die afkomstig zijn van 12 verschillende diersoorten. Wat is hier het diepere idee achter?
  • Het is ook niet handig als voer zoveel ingrediënten bevat. Allereerst is dit voer door zijn vele eiwitbronnen (en dan tel ik de plantaardige nog niet eens mee) nauwelijks te voeren aan katten die al een allergie hebben. Maar het is ook een probleem als we een kat met een allergie hebben die dit voer ergens in zijn leven heeft gegeten. Als je met een allergie te maken krijgt wil je een eiwitbron vinden die je kat niet eerder heeft gegeten. Met dit soort voer, waar zoveel eiwitbronnen in verenigd zijn, wordt het lastig om iets te vinden dat je kat niet eerder heeft gegeten.
  • Verder zitten er ook nog eens 28 plantaardige ingrediënten in die samen nog niet eens voor alle voedingsstoffen kunnen zorgen daar er ook nog toevoegingen nodig zijn.
  • Dit voer is dus qua ingrediënten niet slecht, maar eerder ‘over the top’.
  • En waarom noemen ze het MSC-keurmerk van de vis? Ik durf het bijna niet te zeggen, maar is het marketing? Het is natuurlijk geweldig dat ze ‘mooie’ vis in het voer stoppen, maar als je de indruk wilt wekken dat je goed bezig bent, zegt het misschien meer over de kwaliteit van de andere ingrediënten, want daarvan wordt niet verteld hoe goed ze zijn? Waarom niet? Als je openheid van zaken geeft moet je dat voor alle ingrediënten doen lijkt me.

Bron: https://www.orijen.nl
Review datum: 9 december 2020

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring