Review Kattenvoer – Nat voer

Kattovit – Urinary met Kalf review

  • Het blaasgruisvoer van Kattovit maakt gebruik van een verzuurder om de zuurgraad van de blaas te verlagen en daarmee de struviet op te lossen. Tegelijkertijd verlagen ze de hoeveelheid magnesium in het voer om nieuw blaasgruis te voorkomen. Dat betekent dat het voer maar tijdelijk gegeten mag worden. Het verlagen van de zuurgraad mag namelijk niet oneindig doorgaan omdat er dan een andere vorm van blaasgruis kan ontstaan.
  • Dit voer bevat naast onbekende dierlijke ingrediënten ook granen en die zijn over het algemeen de oorzaak van het ontstaan van een te hoge zuurgraad. Vooral brokken zitten vol met granen. Het lijkt er dus op dat het geven van dit voer water naar de zee dragen is. Je geeft je kat granen te eten om vervolgens met kunstmatige toevoegingen het effect van die granen weer ongedaan te maken.
  • Gebruik dit voer altijd tijdelijk. Als de urine weer schoon is van blaasgruis kan overgestapt worden op ander/beter voer.
  • Geef gezonde katten nooit voer dat struviet problemen oplost, daarmee veroorzaak je namelijk een andere vorm van blaasgruis die ontstaat als de zuurgraad van de urine te laag wordt. In dat geval is een operatieve ingreep nodig omdat die vorm niet met voer opgelost kan worden.

Bron: www.kattovit.com
Review datum: 5 maart 2021

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring