Review Kattenvoer – Droge brokken

Husse – Opus Lynx

  • Voor mijn gevoel klopt er iets niet in de analyse van dit voer. Hoe ik ook reken, ik kom nooit uit op de getallen die in de analyse genoemd worden. Tegelijk aan de claim van 90% dierlijk eiwit voldoen én de 23,5% koolhydraten halen is mijns inziens met deze informatie niet haalbaar. Ik ga daar nog verder mee aan de slag, maar voor nu kijk ik om die reden voornamelijk naar de informatie die ik heb.
  • Kip als eerste ingrediënt lijkt mooi, maar vergis je niet in de hoeveelheid water die kip bevat. Omdat de claims op de verpakking zo onduidelijk zijn, kan er in dit geval tussen de 30% en 60% kip in zitten. In het laatste geval is dat gedroogd nog maar 15%.
  • Dit wordt aangevuld met gehydroliseerd eiwit, dat door chemische behandelingen van dierlijk materiaal wordt verkregen. Hierbij ontstaat niet alleen het kwalijke glutamaat, maar er kunnen ook residuen van de stoffen waarmee het behandeld is achterblijven in het eiwit product. Dat wil je dus liever niet in je kattenvoer.
  • Daarnaast bevat het nogal wat koolhydraten, 23,5%. Iets wat de producent als volgt omschrijft: “… een laag percentage koolhydraten…”.
  • En volgens de fabrikant bevat dit voer 434 Kcal/100 gram. Zelf kom ik met de gegevens van de analyse uit op 392 Kcal/100 gram. Dat is best een groot verschil en als mijn berekening klopt zouden de doseringsvoorschriften erg laag uitkomen. Zelf kom ik voor een kat van 4 kilo uit op 65 gram voer per dag. Volgens de verpakking zou diezelfde kat maar 35 gram hoeven te eten. Kijk dan dus niet gek op als je kat blijft bedelen om eten.

Bron: https://netherlands.husse.com/
Review datum: 19 november 2020

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring