Review Kattenvoer – Droge brokken

Hill’s – Diabetes/Weight Management MD

  • Als we naar de analyse van deze brok kijken zou je de indruk kunnen krijgen dat het een ‘mooie’ brok is. Veel eiwitten, een goede hoeveelheid vet en voor een brok niet overdreven veel koolhydraten. Maar … als we naar de ingrediëntenlijst kijken trekken we een hele andere conclusie.
  • De kwaliteit van de brok laat te wensen over. De eiwitten zijn nagenoeg allemaal afkomstig van plantaardig materiaal, en we weten niet welke planten.
  • Ook de oliën en vetten zijn van onbekende afkomst. Oliën zijn plantaardig en vetten dierlijk, maar we weten niet wat en hoeveel er van beiden in zitten. Zijn ze plantaardig, dan is de kwaliteit ver te zoeken. Plantaardige olie is vooral onverzadigd en dus aangetast door het productieproces van de brok.
  • Hill’s maakt met dit voer een brok voor katten die ziek geworden zijn van … jawel, brokken. Ik ga niet zeggen dat het per definitie niet mogelijk is om brokken te geven aan katten met diabetes of overgewicht, maar deze brok verschilt nauwelijks van de variant waarvan de dieren ziek zijn geworden en gaat dus weinig heil brengen. Sterker nog, de ingrediëntenlijst van bijvoorbeeld het “Adult Kattenvoer met Kip” ziet er vele malen beter uit dan die van dit voer.
  • Verder is het lastig om meer over dit voer te zeggen omdat Hill’s niet alle ingrediënten op de website bekend maakt en op andere websites staat tegenstrijdige informatie.

Bron: https://www.hillspet.nl/
Review datum: 30 januari 2021

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring