Review Kattenvoer – Droge brokken

Edgard Cooper – Verse Scharrelkip, Scharreleend en Witvis

  • Edgard Cooper is een merk dat behoorlijk aan de weg timmert, maar mij absoluut geen goed gevoel geeft.Op hun website vertellen ze waarom ze met dit voer begonnen zijn: “Louis en Koen begonnen de labels van hondeneten te bestuderen. Ze waren gechoqueerd door wat ze vonden. Op de verpakking vooraan werd veel beloofd, maar de ingrediëntenlijst vertelde een minder mooi verhaal. Dit moest toch anders én beter kunnen?” Maar het is niet beter!
  • De voorkant van deze verpakking staat vol beloftes, maar de ingrediëntenlijst is niet te lezen. En dat willen ze schijnbaar ook zo houden. De lettertjes zijn zo klein dat ik er een foto van moest maken die ik kon uitvergroten om te ontdekken wat er in het voer zit.
  • De verse dierlijke ingrediënten lijken mooi, maar zijn schijnbaar niet van topkwaliteit want de eiwitten moeten aangevuld worden met plantaardige erwteneiwit en extra taurine.
  • Het ingrediënt kippensaus bestaat niet, dus die heb ik even nagevraagd. “Dat is eigenlijk jus van kip” werd me door de fabrikant vertelt, maar wat ze dan eigenlijk bedoelen is kookvocht. Maar kippensaus verkoopt waarschijnlijk beter dan water.
  • Lijnzaad is ook een marketing truc. Katten kunnen niets met alfa-linoleenzuur. Het is een omega 3, maar geen DHA of EPA.
  • Zo ook de glucosamine en chondroïtine. Ook die staan alleen voor de marketing op het etiket. Want wat kan het gezondheidsvoordeel zijn van minder dan 0,03%?
  • En waarom noemen ze het MSC-keurmerk van de vis? Ik durf het bijna niet te zeggen, maar is het marketing? Het is natuurlijk geweldig dat ze ‘mooie’ vis in het voer stoppen, maar als je de indruk wilt wekken dat je goed bezig bent, zegt het misschien meer over de kwaliteit van de andere ingrediënten, want daarvan wordt niet verteld hoe goed ze zijn? Waarom niet? Als je openheid van zaken geeft moet je dat voor alle ingrediënten doen lijkt me.

Bron: https://nl.edgardcooper.com/
Review datum: 13 januari 2021

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring