Review Kattenvoer – Droge brokken

Celtic Connection – Chicken with Duck & Turkey

  • In de categorie droogvoer voor katten maakt Celtic Connection een mooie brok. Geen granen en dus geen gluten hebben absoluut mijn voorkeur. En deze brok laat zien dat graanvrij voer ook laag in koolhydraten kan zijn. Bijna 14% koolhydraten is voor een brok niet veel, maar het blijft voor de kat natuurlijk nog steeds geen wenselijke hoeveelheid.
  • Wel staan er op de verpakking een heleboel claims die toch wel een beetje dubieus zijn. Naar mijn mening wordt de term ‘Holistic catfood’ hier weer heel ruim geïnterpreteerd. Kan een droog onnatuurlijk voer ooit holistisch zijn?
  • Ook hebben zeggen ze dat alle ingrediënten 100% Human Grade Ingredients zijn. Dit is een term die geen wettelijke betekenis heeft. Volgens de Amerikaanse USDA (het ministerie van landbouw) mag je het woord human-grade alleen gebruiken als het ook door mensen gegeten zou kunnen worden. Dus als de volledige productie en verpakking ook volgens die regels plaats vindt. Persoonlijk ga ik deze brokken niet eten.
  • Ook hebben ze het over ‘Unique single source philosophy’. Let ook hier op het woordgebruik. Het is schijnbaar alleen een filosofie, het voer bevat namelijk kip, kalkoen en eend. Dat zijn drie bronnen. Wel allemaal gevogelte, maar dat is niet hetzelfde als één bron
  • En dan nog deze claim: ’s Werelds eerste droogvoer voor katten met glucosamine, chondroïtine en msm. Of het echt het eerste voer met deze supplementen is/was weet ik niet, maar staar je er niet blind op. De hoeveelheid glucosamine is bijvoorbeeld bij lange na niet toereikend. Voeg dus liever zelf supplementen aan voer toe in plaats van meer betalen omdat het voer verrijkt is.

Bron: https://celticconnection.eu/
Review datum: 29 januari 2021

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring