Review Kattenvoer – Nat voer

Catz Finefood – Kalf

  • Catz Finefood maakt voor hun Classic lijn een kattenvoer met hele duidelijke ingrediënten. Eigenlijk bestaat een groot deel van het vlees uit bijproducten ofwel slachtafval, maar door de afzonderlijke onderdelen te benoemen weten we precies wat ze gebruikt hebben en is de term bijproduct niet op z’n plaats (hoewel het er wettelijk wel onder valt). Het gaat hier om delen van geslachte dieren die om commerciële redenen niet voor menselijke consumptie worden gebruikt. Maar hart, lever, longen en nieren zijn prima voer voor katten.
  • Verder worden er naast de toevoegingsmiddelen ook natuurlijke ingrediënten gebruikt om het voer compleet te maken. Wat wel opvalt is dat er ondanks het grote aandeel vlees toch taurine wordt toegevoegd. Taurine is noodzakelijk voor een goede gezondheid van katten. Tijdens het productieproces gaat vaak een deel van dit aminozuur verloren. Maar sommige fabrikanten nemen het zekere voor het onzekere en voegen ‘voor de zekerheid’ extra taurine toe. Better save than sorry.
  • Dit voer bevat maar één eiwit bron, kalfsvlees, en is dus geschikt voer voor katten met een allergie, behalve als ze allergisch zijn voor rundvlees.

Bron: www.catzfinefood.de
Review datum: 20 december 2020

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring