Voerbesprekingen

Om jou als katteneigenaar te helpen bij het kiezen van je voer maakt we overzichten van verschillende soorten en merken kattenvoer. Met deze voerbespre­kingen kan je in één oogopslag zien hoe het voer is samengesteld en wat de kenmerken van het voer zijn. Met deze informatie kan je zelf beslissen wat voor jou belangrijk is. Welke eigenschappen wil je in het voer terugzien en welke absoluut niet. Wil je een graanvrij voer, of juist een voer met weinig koolhydraten? Geef je liever brokken of gaat je voorkeur uit naar nat voer? Uiteindelijk bepaal je zelf wat je aan je kat te eten geeft.

Verpakkingen zijn op een aantal punten erg vaag en misleidend. We gebruiken hier de ingrediënten­lijst en de analytische gegevens om de informatie samen te stellen. De voer­be­sprekingen richten zich voornamelijk op de informatie die je nodig hebt om een bewuste keuze te maken. Zo kies je op basis van de inhoud van de verpakking en laat je je niet lijden door de beloftes van de marketing.

De verhoudingen tussen de eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en mineralen worden weergegeven in een cirkel. Met de muis als voorbeeld voor het ideale voer ziet de samen­stelling van de voedingsstoffen er als volgt uit:

In deze cirkel gaat het om de verhoudingen tussen de verschillende voedingsstoffen. Het vocht wordt niet vermeld waardoor het vergelijken van verschillende soorten voeding mogelijk wordt. Hoeveel er uiteindelijk in de voerbak terecht komt wordt bepaald door de hoeveelheid vocht die het voer bevat. Hoe meer vocht een voer bevat hoe meer een kat ervan moet eten om hetzelfde aantal voedings­stoffen binnen te krijgen.

Royal Canin Indoor 27
Animonda Carny Puur Rund
Perfect Fit Indoor +1 rijk aan Kip
Almo Nature Legend Pacifische Tonijn
Hill’s Science Plan Adult No Grain
Purina Gourmet Gold Kip
Celtic Connection Chicken, Duck and Turkey
Sheba Classics in Paté Eend en Kip
Renske Adult verse Eend
Yarrah Paté Vis
Purizon Adult Vis
Smilla Smulpannetje met Kip

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring