Wil je me helpen?

Ik ben op zoek naar mensen

met één of meer katten die mij

informatie willen geven

over het voer en het gedrag

van hun kat.

enquette

Afstudeeronderzoek

Sinds 2012 volg ik de opleiding tot “Gedragstherapeut voor Katten” aan de Tinley Academie. Inmiddels ben ik in het laatste jaar aangekomen en ben ik onder andere bezig met een afstudeeronderzoek.

De bedoeling van dit onderzoek is een verdieping in één van de vele aspecten die met het gedrag van de kat te maken hebben. En gezien mijn grote interesse voor het voer van de kat, heb ik voor deze opdracht dan ook gekozen om dat gedrag te combineren met voeding.

 

Hoe kan je helpen?

Klik op de link om naar de vragenlijst te gaan. Vul deze lijst in voor iedere kat die je in huis hebt. Heb je drie katten, vul dan de vragenlijst drie keer in. Ook als (bijna) alle antwoorden hetzelfde zijn. Hoe meer gegevens ik krijg hoe liever. 

Het beantwoorden van de vragen kost maar een paar minuten tijd. Maar je antwoorden zijn voor mij heel belangrijk. Hoe meer mensen de vragen invullen hoe beter ik er conclusies uit kan trekken.

En als dank voor je medewerking verloot ik na afloop een paar persoonlijke kattenkussens die in mijn eigen atelier gemaakt worden.

 

Wat is de vraag die ik mij in dit onderzoek stel?

Is er een relatie tussen het voer dat een kat eet en de mate waarin de kat agressief gedrag vertoont?

Jaarlijks belanden veel katten in het asiel, worden ze op straat gezet of laat men ze inslapen vanwege gedragsproblemen. En een van de meest voorkomende ongewenste gedragingen bij katten zijn de agressieve interacties tussen katten en mensen. Er wordt echter nog maar zelden overwogen of voeding mogelijk een bijdrage levert aan het ontstaan of in stand houden van dit gedrag.