Lezing: Etiketten op kattenvoer

Gewone brokken, graanvrije brokken, brokken voor schone tanden of brokken tegen blaasgruis. En dan is er ook nog blikvoer, met puur vlees, voor grote katten of met lekkere stukjes pompoen. De keuze is eindeloos.

Gelukkig is er niets mis met een groot aanbod aan kattenvoer om uit te kunnen kiezen. Maar hoe moet je een keuze maken als je door de bomen het bos niet eens meer kan zien? Wat is belangrijk en wat wil je juist niet? En wil je brokken of toch liever blikvoer? Of kies je misschien zelfs wel voor rauwe voeding?

Hoe vind je al die informatie terug op de verpakking? Er staan hele andere dingen op de blikjes kattenvoer dan op de blikken soep in de supermarkt. Wat betekenen die labels eigenlijk? Mogen fabrikanten wel zo vaag zijn met het verstrekken van informatie? En als er geen koolhydraten op de verpakking staan, zitten ze er dan ook niet in? Sommige brokken zijn heel duur, zijn ze dan ook echt beter dan de goedkope?

Heb je ooit weleens geroepen …

“Ik zou willen dat ik iets meer begreep van de verpakking van het kattenvoer”

“Hoe weet ik of het voer van mijn kat goed is?”

Je bent echt niet de enige!

Is het echt goed voer of is het marketing?

Hoe kan je de feiten en de onzin uit elkaar houden? Hoe goed je ook je best doet, de informatie op de verpakking blijft vaak abacadabra. En het is een illusie om te denken dat je alle informatie die je zou willen hebben ook op de verpakking terug kan vinden

Katten zijn van nature niet ziek

Wij mensen maken katten ziek!

Als jouw kat niet het juiste voer krijgt, betaalt hij de rekening met zijn gezondheid. Goed voer is een voorwaarde voor een optimaal en gezond leven. Voer is er niet om te overleven, maar om het aller beste leven te lijden. Het breekt mijn hart als ik katten zie die ziek zijn geworden door het eten van voer dat niet bij ze past. Ik ben ervan overtuigd dat katten met de juiste voeding heel lang gezond kunnen blijven. En ik kan het daarom ook niet vaak genoeg zeggen: jij bepaalt wat je kat eet. Niet de grote voerfabrikanten. Zelfs je dierenarts heeft vaak niet de kennis om voer goed te kunnen beoordelen. Ik ben zelf ook door scha en schande wijzer geworden. Zes jaar geleden werd mijn eigen kater Guus ziek en ben ik me in zijn voer gaan verdiepen. Stapje voor stapje lukte het me om hem zijn gezondheid door middel van voeding weer terug te geven. Het was een lange en lastige weg. Het vinden van goede informatie was niet makkelijk. Maar met alle kennis die ik heb op gedaan kan ik het voor jou in ieder geval een stuk makkelijker maken. Ik leer zelf nog iedere dag. En die kennis wil ik graag met je delen. Maak het leven van je kat nog mooier en schrijf je in!

De lezing zal worden gehouden op 9 juni 2018 in de buurt van Nijverdal.

De exacte lokatie wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

De kosten zijn xxx

Schijf je nu in!

7 + 1 =

Een beter leven voor jouw kat begint in zijn voerbak!