De Kattenvoercheck

Dit is geen 1 op 1 consult

» Een uitgebreide online vragenlijst

» Een werkboek met voerdagboek

» Digitaal verslag aangevuld met tips voor verbetering

 

De Kattenvoercheck

Vraag je je weleens af of het voer dat je aan je kat geeft wel voldoet aan zijn of haar behoefte? Of er eigenlijk wel alles in zit wat je kat nodig heeft? Of dat het niet teveel calorieën bevat of juist te weinig voedingsstoffen bevat?

Kijk je naar de etiketten van het voer van je kat maar heb je geen idee of de ingrediënten die daar genoemd worden wel goed zijn? En weet je al helemaal niet waar al die toevoegingen voor nodig zijn?

En staar je naar iets wat ze de analytische gegevens noemen, maar heb je geen flauw idee wat ze betekenen?

Dan is het misschien tijd om eens een check van je kattenvoer te laten doen en te ontdekken of je wel goed bezig bent.

doe Een APK voor je kattenvoer

Een algemene periodieke keuring maar dan niet voor je auto, maar voor het voer van je kat.

Want als je weet waar het aan schort kan je er ook iets aan doen. Als je inzicht hebt in de plus- en minpunten van je voer kan je andere en zelfs betere keuzes maken. En wat is er nu belangrijker voor de gezondheid van je kat dan het voer dat jij dagelijks in de voerbak stopt. Voeding bepaalt namelijk voor zo’n 80% de gezondheid van je kat.

En vergeet ook niet dat een gezondere kat minder vaak naar de dierenarts hoeft en je dus een heleboel geld kan besparen.

Vooral de wat oudere, minder gezonde katten of zelfs zieke katten hebben een andere voerbehoefte. Plus dat iedere kat ook nog eens uniek is.

Het is veel makkelijker om een kat gezond te houden dan weer gezond te maken!

Maar je kat hoeft niet eerst ziek te zijn voordat je het voer moet aanpassen. Het is veel makkelijker om bijvoorbeeld blaasproblemen met de juiste voeding te voorkomen dan een zieke kat weer te laten herstellen. En bedenk ook eens dat kittens en jonge katten nog super gezond zijn en dus ook veel makkelijker optimaal gezond te houden zijn door ze vanaf het begin een goed dieet te voeren. Hoe simpel kan het zijn?

of is je kat al ziek?

Vooral allergisch katten of katten met een overgevoeligheid voor voer vragen bij uitstek om een hele nauwkeurige voerkeuze. Veel verborgen ingrediënten in voer kunnen namelijk allerlei allergische reacties teweeg brengen. Vaak heb jij dan geen idee waarom je kat allergisch reageert omdat de etiketten niet altijd duidelijk vertellen wat er allemaal in het voer zit.

Ook is het voor jou als eigenaar vaak best moeilijk om door de marketing heen te kijken en goed te kunnen beoordelen wat het voer met je kat doet.

Voorkom dus problemen, nu en in de toekomst, en laat je voer nakijken. Met de goede achtergrond informatie over jouw kat kan het voer in de juiste context bekeken worden.

LET OP:

Deze kattenvoercheck is vooral bedoeld voor katten die commercieel kant en klaar voer eten. Maak jij zelf voer, rauw of gekookt, dan is het soms lastiger om de nutriënten goed te beoordelen. Ik zal dan op basis van ‘best effort’ naar het voer kijken. Ik zal dus mijn uiterste best doen om de samenstelling van je voer te achterhalen en te beoordelen.

Hoe gaat de voercheck in z’n werk?

Heel simpel: jij geeft mij de informatie over je kat en zijn of haar voer en ik ga alles voor je checken.

Maar …

Daarvoor moet jij wel eerst die informatie verzamelen en ik ga dat voor jou zo makkelijk mogelijk maken. Ik heb namelijk best veel gegevens nodig om goed te kunnen beoordelen of voer & kat een match zijn.

Daarom heb ik een handig en uitgebreid werkboek* voor je gemaakt waarin je alle informatie eenvoudig kan verzamelen. En zodra je zover bent mag je die info in een online vragenlijst en voerdagboek invullen en automatisch naar mij toe sturen.

Om welke gegevens gaat het?

  • Algemene informatie over jouw kat
  • Informatie over zijn of haar gezondheid
  • Wat en hoeveel eet en snoept je kat?

Wat kan je verwachten?

Als ik alle gegevens van je heb ontvangen ga ik voor je aan de slag. Ik ga informatie over het voer zoeken en dat ga ik naast de gegevens van je kat leggen.

En dan begint mijn voercheck pas echt. Dan ga ik bepalen of het voer dat je hebt opgegeven bij jouw kat past. Daar maak ik een mooi verslag van. Je krijgt mijn conclusie(s) en waar nodig geef ik je ook nog handige tips om het voer eventueel aan te passen en te verbeteren. En dat verslag ontvang je in je mailbox! Kat in het bakkie zeg maar!

Maar je hebt geen haast!

Als je nu de Kattenvoercheck aanschaft wil dat niet zeggen dat ik verwacht dat je over drie dagen al alle informatie naar me toestuurt. In tegendeel. Neem de tijd. Doe het liever zorgvuldig dan te snel. Je krijgt 90 dagen de tijd om de vragelijst en de dagboeken aan te leveren.

 * Helaas is de huidige versie van het werkboek nog niet digitaal in te vullen. Er wordt gewerkt aan een versie van deze PDF waarbij dat wel kan. Wil je gebruik maken van het werkboek om je gegevens te verzamelen print hem dan uit.

Hoi, ik ben Arrianne en natuurlijk ben ik een enorme liefhebber van katten. Zelf heb ik twee schildpad poesjes: Spot en Seven. Maar eigenlijk ben ik gek op alle dieren. Daarnaast vind je mij vaak met mijn neus in de boeken, want ik lees alles wat los en vast zit als het gaat over onze eigen voeding of over kattenvoer.

Tijdens mijn opleiding tot kattengedragdeskundige raakte ik gefascineerd door het voer van de kat en besloot ik daar mijn specialiteit van te maken. Ik geloof namelijk dat we veel invloed hebben op onze eigen gezondheid en dus ook op die van onze katten. Hoewel we niet alles kunnen voorkomen kunnen we wel slimme keuzes maken waarmee we de kans op ziektes en het vroegtijdig overlijden van onze geliefde huisdieren kunnen beperken.

Mijn adviezen zijn niks voor jou als:

  • je kat te ziek is om zonder dierenarts behandeld te worden
  • jij niet actief je best wilt doen om er tijd en energie in te stoppen
  • je een snelle fix zoekt

Copyright © 2024 Voer Voor Katten | Privacyverklaring